Vergoeding Zorgverzekeraar

Het is belangrijk dat u weet of uw zorgverzekeraar de zorg die u nodig heeft vergoedt. Uw huisarts weet niet hoe u verzekerd bent, maar vindt het wel belangrijk dat u goed op de hoogte bent. Hier leest u hoe u kunt uitzoeken of uw zorgkosten vergoed worden.

UW BEZOEK AAN DE HUISARTS

Uw zorgverzekeraar vergoedt altijd uw bezoek aan de huisarts. Huisartsenzrog zit in het basispakket. Er geldt geen eigen risico voor. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan de medicijnen die de huisarts voorschrijft of de behandeling waar hij/zij u voor doorverwijst. Die zorg zit niet altijd in het basispakket, of valt onder de eigen risico. Het kan dus zijn dat u moet  (bij-)betalen voor:

1. De medicijnen die de huisarts u voorschrijft

2. De behandeling door de medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog of andere zorgverlener waar de huisaarts u naar   verwijst.

3. Laboratorium-of röntgenonderzoek dat de huisarts u voorschrijft

4. Verbandmateriaal

 

EIGEN RISICO

Als de huisarts medicijnen voorschrijft of u doorverwijst, krijgt u bijna te maken met uw eigen risico. Dat betekent dat u de kosten zelf betaalt tot aan de maximum van uw eigen risico. In 2018 heeft iedereen van 18 jaar en ouder een verplicht eigen risico van 385 euro.

Het kan zijn dat u met het afsluiten van uw polis hebt gekozen voor een vrijwillig eigen risico, van bijvoorbeeld 100 euro. In dat geval betaalt u zelf de kosten van uw medicijnen of behandelingen tot aan het bedrag van 460 euro. Weet u niet zeker of u een vrijwillig eigen risico heeft? U vindt het op uw polisblad. U kunt het ook navragen bij uw zorgverzekeraar. Het eigen risico geldt altijd voor zorg uit de basisverzekering. Voor de zorg uit de meeste aanvullende verzekeringen geldt het eigen risico niet.

CHECK UW POLIS

Of de kosten boven het eigen risico wel, niet of gedeeltelijk vergoed worden, hangt ook af van uw zorgpolis, Als de huisarts u doorverwijst naar een medisch specialist of andere zorgverlener, check uw polis dan op twee belangrijke zaken:

1. heeft u naast uw basisverzekering een aanvullende verzekering? Zo ja, welke kosten dekt die aanvullende verzekering en wat moet u zelf (bij-)betalen?

2. heeft uw zorgverzekeraar een contract met het ziekenhuis of de zorgverlener waarnaar  de huisarts verwijst? Zo niet, dan kan het zijn dat u moet bijbetalen.

Spoed

Buiten openingstijden:

HUISARTSENPOST LEIDSCHE RIJN
Soestwetering 1
3543 AZ Utrecht
tel: 088-1309620

Contact

Spoednummer 030 - 6667256
 

Marepark

Touwslagerslaan 247
3454 GX DE MEERN
Telefoon:
030 - 6661268
Fax:
030 - 6621028
Routebeschrijving >